Ads 468x60px

14 листопада 2012

Бібліотекарі області підвищують кваліфікацію

Обласний центр підвищення кваліфікації працівників культури, мистецтва та туризму в черговий раз зібрав бібліотекарів, що обслуговують юнацтво, на курси.
Ми мали змогу прослухати курс лекцій з історії української літератури, дізнатись про новинки літературного краєзнавства. Багато уваги організатори приділили інноваційним процесам в обслуговуванні читачів юнацького віку.
Протягом 2-х днів ми працювали в обласній бібліотеці для юнацтва. Адже на курсах були присутні саме бібліотекарі, що працюють з юнацькою аудиторією. Наші колеги з обласної бібліотеки для юнацтва дали нам багато цінних порад і консультацій щодо планування роботи на 2013 рік. Багато цікавого і корисного ми почерпнули із розповіді заввідділом обслуговування Асі Криницької.
Роботу читального залу і їх співпрацю з іншими громадськими організаціями, що займаються вихованням молоді, презентувала зав. сектором читального залу Наталія Нетрибійчук.
Щоб не переобтяжувати нас теоретичним матеріалом, якого, до речі, було дуже багато, наші колеги показали нам декілька творчих акцій. Багато позитивних емоцій і приємних хвилин подарувала нам краєзнавчо-музична година «Натхнення голосу душі», присвячена творчості двох українських співачок Зої Гайдай та Ніни Матвієнко.
Презентація книги Олексія Губка «Психологія українського народу», яку провела головний бібліограф Тетяна Бабич, зацікавила колег. Адже у ній розповідається про походження нашого народу; книга містить багато наукових розвідок, які раніше були нам невідомі і які дають відповіді на запитання: коли і як виникли українці і українська мова. Цікавим є той факт, що ця публікація є першим систематичним науковим викладом психології українського народу.
Із курсів ми поверталися не тільки із великим багажем знань, але й з подарунками.
Нам подарували книги.
Змістовною і захоплюючою була лекція професора кафедри українського літературознавства Житомирського державного університету Петра Білоуса, який розповів про джерела виникнення української писемності. У своїй розповіді він згадав і про Велесову книгу, про те як вивчалися ці тексти і чому їх довго не хотіли друкувати. Багато цікавих фактів ми дізналися про письменство, яке прийшло до нас із введенням християнства, про роль болгарських просвітників у розвитку письма, про перші літописи і першу азбуку. Після лекції ми поспілкувались з Петром Васильовичем у неформальній обстановці. Для нас, бердичівлян, ця розмова була особливо приємною, тому що професор – наш земляк.
Всі учасники курсів не тільки вивчали досвід колег, але й ділилися власним, і тому отримали заряд творчої енергії на багато років.
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар:

  1. Шановні колеги,у вас чудовий, великий, гарний досвід роботи, тому вам було чим поділитися із бібліотекарями області. Бажаємо вам здоров'я для впровадження інноваційних процесів у роботі по обслуговуванню юнацтва.

    ВідповістиВидалити