Ads 468x60px

20 листопада 2012

Зустріч з організацією "Руська співдружність"

Щороку, в Бердичеві, проводяться дні національних культур. Наше читацьке об’єднання «Зустріч відкритих душ» та Інтернет-центр міської бібліотеки працюють з чотирма громадами для кращого пізнання культури і традицій етнічних груп, що проживають у місті. Днями в рамках роботи програми «Бібліоміст» пройшла зустріч представників російської громади нашого міста з Житомирською громадською організацією «Руська співдружність».

Громаду представив його голова Тіміряєв Євгеній Романович, член спілки краєзнавців України, автор багатьох наукових публікацій.

Лариса Мозгова , член ради ЖОГО «Руська співдружність» презентувала творчість поета Ігоря Живагіна, росіянина, для якого Житомирщина стала другою Батьківщиною.

                                                       Полесье, хлебосольноеПолесье…
                                                       Щедра земля. Высокийсвод небес.
                                                       Полейпростор. Задумчивость – у леса,
                                                       Загадочного, полного чудес.


Пісенні твори Ігоря Живагіна прозвучали у виконанні композитора Лариси Бойко. Лариса подарувала бібліотеці два диска зі своїми творами.

Житомирянин Юрій Чернишов, колишній офіцер-розвідник ще зі школи мав тягу до журналістики, але взявся за перо лише пройшовши всі «круги ада» Афганістана. Від нього ми почули цікаву розповідь про свої книги «Шурави», «Увенчанный казнью», трилогію «Покоя нет».

Також цікавим був виступ Леоніда Погребного про Священномученика православної церкви Аркадія Остальського, який народився в селі Скаківка Бердичівськго району.

Наприкінці зустрічі директор бібліотеки Людмила Лисюк подякувала гостям за змістовну і цікаву годину спілкування и висловила сподівання і надалі підтримувати дружні стосунки з громадською організацією «Руська співдружність».


Відеосюжет телерадіокомпанії ВІК

Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Такі зустрічі дають можливість розширити зв'язки не лише на терені міста, а й за його межами. Дізнатися багато нового і цікавого, та безперечно поспілкуватися.

    ВідповістиВидалити
  2. Обласна Житомирська організація "Руська співдружність" поповнила фонд нашої бібліотеки книгами таких авторів як Ігор Живагін,Євгеній Тіміряєв, Юрій Чернишов та інші,а також подарували річну передплату двох закордонних видань «Літературна газета» і «Наш сучасник».
    То ж запрошуємо вас до бібліотеки познайомитись з новими надходженнями.

    ВідповістиВидалити