Ads 468x60px

21 листопада 2012

Творчі обрії письменників Житомирщини


Сьогодні, 21 листопада, в центральній бібліотеці був проведений День інформації «Творчі обрії письменників Житомирщини» (чотири культури письменництва нашого краю). Ця тема була обрана не випадково. 







Житомирщина - край багатих літературних та мистецьких традицій. Дійсно, якщо подивитись на літературну мапу Житомирщини, можна чітко прослідкувати багатонаціональність літературної культури нашої області, в тому числі і Бердичева. І основні частини письменництва нашого краю, це українська, польська, російська та єврейська літератури. Програма Дня інформації була складена так, щоб учасникам цього заходу було цікаво. Матеріали для виступу «Літературне краєзнавство Житомирщини» були підібрані з наукових статей наших житомирських краєзнавців. Це був виступ провідного бібліографа О.Б. Галицької.

Презентацію поетичного слова «Цілюща творчість Олени Вовнюк» зробила провідний методист Т.В. Кущук. Олена Вовнюк – психолог дитячого садку, але вона ще пише прекрасні вірші, які не можуть залишити байдужими будь яку людину. Вони ліричні, романтичні, світлі.

З цікавим повідомленням «Місце Бердичева на сучасній літературній мапі Житомирщини» виступила зав. абонементом В.Ф. Лукашук.

В Україні вийшов «Поштаментальний роман», це перший в Україні SMS – роман, в якому брали участь і житомирські письменники. Про це розповіла бібліотекар абонементу О.І. Мельниченко.

І на закінчення О. Галицька зробила презентацію роману Марини Гримич «Фріда». Учасники Дня інформації також мали змогу познайомитися з книжковою виставкою «Дивосвіт літератури рідного краю».
Blog Widget by LinkWithin

6 коментарів:

  1. Живлюще коріння нашого краю щедре на таланти.Тож,день інформації пройшов дуже цікаво.Вітаємо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо. Наше місто багате талановитими людьми. При нагоді будемо запрошувати їх на наші дні інформації, щоб познайомитись з творчістю наших земляків.

      Видалити
  2. Погоджуюсь, було цікаво послухати про новинки сучасної української літератури та познайомитися з гарною жінкою, яка пише вірші.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ліричні, романтичні поезії Олени Вовнюк не залишили нас байдужими. Надіємося, що ця зустріч була не остання.

      Видалити
  3. Більше знайомте з сучасною літературою. День пройшов чудово.

    ВідповістиВидалити
  4. Ми будемо вас знайомити з новинками сучасної літератури не тільки на днях інформації, а й на сторінках нашого блогу.

    ВідповістиВидалити