Ads 468x60px

03 грудня 2012

Здоровим бути модно

Мода супроводжує нас всюди. Ми стежимо за модними тенденціями в одязі, взутті, інтер'єрі, читаємо модні журнали, книги, дивимося модні телешоу тощо. Мода буває примхлива й швидкоплинна, а буває і навпаки, входить у наше життя надовго. Читачі і бібліотекарі зібрались в центральній бібліотеці, щоб поговорити на тему, що бути здоровим - це теж стало модою. Багато модних тенденцій в нашу країну прийшли і приходять з Європи, і мода на здоровий спосіб життя не стала винятком. Погано це чи добре, кожен вирішує сам для себе.

Багато з вас можуть заперечити, як можна бути здоровим при такій екологічної ситуації, при продуктах з канцерогенами і хімією, неякісною водою. Інший аспект здоров'я - матеріальний. Приказка "у кого щи пустые, а у кого жемчуг мелковатый" не скоро втратить свою актуальність. Говорячи простіше, такої закономірності "мільйонер - значить довгожитель" не існує. Хвороби мстиві. Вони жорстоко мстять і за байдужість, і за незнання. Інформації на тему здоров'я безліч. Часто вона суперечлива. При бажанні в ній можна розібратися - але тільки кожному і для себе.
Не буває ні універсальних дієт, ні комплексів вправ, ні такого позитивного мислення, які годилися б для кожного і на всі часи. Універсальним може стати тільки бажання стати здоровим. Тому людина - сам коваль свого щастя і свого здоров'я.
Що розуміється під поняттям мода на здоров'я та здоровий спосіб життя:
• По-перше - це здорове і збалансоване харчування.
• По-друге - це активний і рухливий спосіб життя.
• По-третє - це відсутність шкідливих звичок.
Дані фактори є основними складовими, які відносяться до модної тенденції - бути здоровим.
Про здорове збалансоване харчування розповіла лікар Зоя Іллівна Мазур, стаж якої нараховує 56 років. Без активного і рухливого способу життя всі наші зусилля бути здоровими не принесуть бажаного результату. Тому рухайтеся більше! Зараз дуже модно відвідувати спортивні клуби, танцювальні клуби, тренажерні зали, фітнес центри. Все це є в нашому місті.
 
Бібліотекар Мельниченко О. запропонувала відеосюжет про те, як щодня перебуваючи на роботі, вести активний спосіб життя, і запропонувала зробити давно забуту виробничу гімнастику, яка зараз має модну назву офісна гімнастика.


Сьогоднішній час диктує свої умови життя. Але втома і депресії, як якір обтяжує людей і тягнуть на дно. Часом просто не залишається сил радіти тому, що у нас є. І в цій час у нас настає «чорна смуга». Як побороти такий стан розповіла у відеосюжеті психолог Наталія Толстая.
Здорова людина - це в першу чергу людина зі здоровою імунною системою. Як зберегти імунітет і підтримати його в здоровому стані розповіла менеджер фірми «VIVASAN» Андронова Тетяна Кирилівна.
Рухайтеся більше, посміхайтеся частіше, даруйте свій прекрасний настрій всім оточуючим, і ви відчуєте, як світ навколо вас змінюється тільки в кращу сторону, і відчуєте, що вас оточують такі ж здорові, позитивні люди як і ви.
Будьте здорові!
Blog Widget by LinkWithin

4 коментарі:

  1. Отож будемо дотримуватися порад психолога Наталії Толстої та бібліотекаря Олени Мельниченко, щоб депресія нас не захопила у свої обійми.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми раді, що наш захід вам сподобався. У Наталії Толстої нараховується більше ста передач по сімейній і особистій психології. Дотримуйтесь її порад і у вас буде усе гаразд.

      Видалити
  2. Було дуже цікаво взнати деякі факти, стосовно нашого здоров'я. Дякуємо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Правильно помітили поети: хто здоровий - сміється, а не плаче. Гарний настрій - це здоров'я. А бути здоровим - це залежить від нас.

      Видалити