Ads 468x60px

07 грудня 2012

Що в імені твоєму, Катерина?

Серед численних жіночих свят, що сповідувалися лише представницями слабкої статі, найзнаменнішим є свято святої великомучениці Катерини, що припадає на 7 грудня. Дослідники християнських вірувань вважають, що в давнину це було свято дівочої долі, але згодом церква пов'язала його зі святою Катериною. В Україні ставлення до Катерини, як і до інших святих великомучениць, було особливим: довірливим і житейським. Отже, невипадково свято Катерини називали святом дівочої долі. Наші пращури свято вірили, що при народженні людини Бог неодмінно посилає їй і долю — добру чи лиху.
Ім’я Катерина походить від грецького слова «катаріос» - чистий, непорочний. Здається навіть у його звучанні бринять величавість і владність. Але характер жінки з цим ім’ям має мало спільного з таким трактуванням. Катерина росте дитиною «собі на думці». Запаслива й скупа. Після гостювання в її кишені неодмінно після повернення додому знайдеться цукерка чи яблуко.Катя гордовита, неохоче визнає перевагу над собою. У класі вона серед найкращих учениць і прагне дружити з найуспішнішими. Бравада, екстравагантність у поведінці й одязі – аж ніяк нерідкісне явище для Каті, особливо в екстремальних ситуаціях.
Катерина довго не виходить заміж, хоча шанувальників має чимало. Свою увагу зупинить на тому, хто близький за психологічним складом. Катерині потрібен чоловік, який допоможе їй почуватися впевнено. Жінки з цим ім’ям - витівниці з добре розвиненою уявою. Вони зазвичай непогано влаштовуються в житті. Катерини досягають успіху в будь-якій діяльності.
Вітаємо усіх Катерин з Святом ! Ми всі повинні намагатись робити своє життя благочестивим!
Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар