Ads 468x60px

17 грудня 2012

Міжнародний ярмарок інтелектуальної літератури


    Бердичів був в усі часи славен своїми мешканцями, які творили і творять його славу. Чудовим приводом для гордості бердичівлян за своїх відомих земляків став ХІV Міжнародний ярмарок інтелектуальної літератури Non/fiction, що днями проходив в Москві.  
Ярмарок слугує для популяризації різних напрямків літературної діяльності, а також визначається рейтинг популярності автора чи твору. Найбільш популярною на цьогорічному ярмарку стала драма «Бердичів», написана свого часу нашим земляком Фрідріхом Горенштейном. Саме цю книгу відвідувачі московського ярмарку найчастіше брали з собою додому.
        В останні роки ім’я Фрідріха Горенштейна стає популярнішим: ним зачитуються, за його творами знімають фільми.
       Чого тільки варті фільми режисера Єви Нейман «Біля річки» та "Будинок з башточкою". В липні місяці 47-й Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах, який є одним з найпрестижніших у світі, приніс Україні приємний сюрприз. Вітчизняний фільм "Будинок з башточкою" виграв головний приз конкурсної програми "Від Сходу до Заходу", а фільм "Біля ріки" - в Баку одержав приз за найкращу режисуру. Стрічка «Біля річки» знята у самому Бердичеві, а художній фільм «Будинок з башточкою» - про події у нашому місті. І це не може не радувати нас.
       На цій же виставці було презентовано і перше повне видання творів Шолома Алейхема, доля якого також тісно пов’язана з Бердичевом. На вулицях Бердичева Шолом-Алейхем цілковито занурювався в народний побут і найпершим жартівливо називав його "єврейським Парижем".
  Читайте книги наших земляків!
Blog Widget by LinkWithin

3 коментарі:

  1. Так, дійсно вам є чим і ким гордитися, а ХІV Міжнародний ярмарок інтелектуальної літератури Non/fiction, що днями проходив в Москві ще раз це підтвердив.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо вам, що читаєте наші блоги. У вас теж багато цікавої інформації

    ВідповістиВидалити
  3. На жаль, раніше не мали уявлення про творчість Фрідріха Горенштейна. Дійсно, талановитий письменник, драматург і сценарист. Бердичівляни по праву мажуть пишатися своїми талановитими земляками!

    ВідповістиВидалити