Ads 468x60px

15 листопада 2012

Презентація книги Анатолія Горобчука "Бердичів. Історія міста від заснування до сьогодення»



«Если бы вся Гнилопять была бы из чернил, то чернил не хватило бы, чтобы описать Бердичев» 

Шолом Алейхем




Минуле, як і сьогодення Бердичівщини надзвичайно багате історичними іменами, фактами і подіями. Поява нової краєзнавчої книги – приємна і важлива подія для кожного міста.
У центральній міській бібліотеці пройшла презентація книги Анатолія Горобчука «Бердичів. Історія міста від заснування до сьогодення». В історико-краєзнавчому нарисі, що базується на численних архівних і літературних джерелах, подається історія міста Бердичева від часів його заснування до сьогодення. Видання ілюстроване рідкісними малюнками,гравюрами, старовинними та сучасними фотографіями.

Анатолій Горобчук - член Національної Спілки краєзнавців України, справжній сподвижник краєзнавства, патріот свого міста, член міського фотоклубу «БердичевЪ», літописець життя міста у мережі Інтернет, скромна та творча людина.
Як зазначив сам автор під час зустрічі, багато матеріалів він знайшов в архівах Житомира та Бердичева, але залишилось ще багато невідомих сторінок, які потрібно вивчати. Отже, немало цікавого фактичного матеріалу залишилося недослідженим.
Серед гостей заходу була присутня Мілада Мартинюк,вчитель музики гуманітарної гімназії №2, яка проводить велику краєзнавчу роботу в нашому місті. Під час виступу вона подякувала автору за те, що її скромна робота і її краєзнавчі розвідки були враховані і теж увійшли до цієї книги.
Колега Анатолія Петровича відомий у місті краєзнавець Павло Скавронський, який є головою місцевої спілки краєзнавців, звернув увагу присутніх на те, що книги про Бердичів, які виходили раніше є фрагментарними. Анатолій Горобчук узагальнив і доповнив новим матеріалом всі ті досягнення, які були представлені у попередніх книгах про Бердичів.

Своїми думками про співпрацю з автором поділився Василь Котов, який зазначив, що Бердичів для нього – це великий заряд енергії. Дуже приємно було почути ці слова від людини, яка не є бердичівлянином . Результатом роботи цього творчого тандему стала нова книга про Бердичів і сайт Мій Бердичів, який став справжньою енциклопедією нашого міста.
У цьому виданні автор прагнув подати широкому загалу читачів огляд подій, які перенесли б їх у непросте і героїчне минуле нашого міста і спонукали цінувати традиції, заохочували б нових дослідників до творчої праці.
І хоча книга вийшла дуже малим тиражем ( всього 300 примірників), вони є у фондах центральної міської бібліотеки та її філіалах. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з нею. Автору бажаємо творчої наснаги, невичерпної енергії і завжди мати можливість займатися своєю улюбленою справою.
Відеосюжет телерадіокомпанії ВІК
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Цікава людина, яка провела велику роботу краєзнавчого напрямку. Книга про м. Бердичів наповнена історичними фактами та подіями. Дуже б хотілось зустрітися ще...

    ВідповістиВидалити
  2. Ми дячні Анатолію Горобчуку, що маємо нагоду прочитати все про Бердичів в одній книзі. Автору успіхів і щоб не зупинявся на досягненому.

    ВідповістиВидалити