Ads 468x60px

11 березня 2015

Довідкове бюро читача

Упродовж усього життя ми звертаємося до книг, які розкривають перед нами чарівний світ краси, добра, роздумів, збагачують нас духовно, загострюють розум. Гарна книга – це ковток води для спраглого, це друг і порадник.
Людина безсила зберігати в пам'яті все: події минулого і теперішнього, дати, факти, імена. І саме тут на допомогу приходять книги. В читальному залі центральної міської бібліотеки для дорослих організована книжкова виставка-інсталяція «Довідкове бюро читача», яка пропонує поринути у дійсно бездонну глибину людської мудрості, насититися з життєдайного джерела знань, доторкнутися до вічних таємниць всесвіту, які заховані на сторінках книг.
Література з розділу «Країна мудрої сови» стане у пригоді всім тим, хто хоче зазирнути у глибину світової наукової думки. Цікаві ілюстровані видання знайомлять читачів з унікальними винаходами великих вчених, надають змогу стати сучасниками всіх епох, познайомитись з людьми, які були окрасою людства в усі часи історії.
Ви зможете побувати і на Крайній Півночі, де завжди сніг і холод, і в спекотній Африці, пірнути в глибини океану, і піднятися до далеких планет, дізнатися як люди пізнавали світ і розширювали його межі, як розвивалися науки і ремесла, про що сперечалися філософи.
Увагу батьків обов'язково приверне другий розділ нашої виставки «Шпаргалка для батьків». Книги, які тут представлені пропонують прості рішення найскладніших питань і проблем, які виникають у процесі догляду за дитиною, її виховання; нададуть мудрі та корисні поради. Ви хочете, щоб ваші діти були здібними і талановитими? Наші книги допоможуть зацікавити дітей змістовною грою, розкажуть як розвивати у дітей пам'ять, мислення, кмітливість, увагу, ерудицію, творчі здібності. Можливо, комусь, завдяки цій літературі вдасться вирішити одвічну проблему батьків і дітей, знайти спільну мову з дитиною-підлітком, ви зможете почуватися впевнено і спокійно – ніякі дитячі сюрпризи та примхи вас не злякають.
Вишивання, в’язання, мереживоплетіння, виготовлення квітів… Від цих слів віє домашнім комфортом і чимось романтичним. Дійсно, ці споконвіку жіночі заняття – справжнє диво, яке допомагає прикрасити й себе, і свій дім, надавши всьому, що вас оточує, неповторну чарівність і привабливість.А може ви займаєтесь бісероплетінням, випилюєте з дерева або у захваті від орігамі? Тоді саме вас запрошує розділ «Королівство умілих рук». Фантазія, творчість і наші книги зроблять вас неповторними, вони допоможуть вам розвивати ваші таланти, надихнуть новими ідеями для творчості. Крім того, у вас є унікальна можливість продемонструвати свої роботи на нашій виставці. 
Мабуть, немає у світі жодної людини, яка була б повністю задоволена собою, не хотіла б розвинути свої розумові якості, поліпшити свою зовнішність чи характер. «Пізнай себе!» - цей заклик звернений до кожного особисто. Адже шлях людини до себе і до людей, свого місця в суспільстві лежить саме через пізнання самого себе. Крім того, щоденно ми спілкуємося з безліччю різних людей. Ці контакти, тривалі або й короткочасні, впливають і значною мірою формують кожного з нас. Разом з тим, спілкуючись з іншими, ми раз у раз відчуваємо потребу діяти краще, доцільніше, - тобто потребу самовдосконалення. Цілком природно постає питання – як виховувати, як удосконалювати себе? Чи вмієте ви так поводитися з людьми, щоб вас любили, розуміли і охоче приходили на допомогу? Мати репутацію добропорядної людини, відчувати любов, повагу, прихильне ставлення людей до себе – законне прагнення кожного. Але як цього досягти? І ось тут вам стануть у нагоді книги з розділу «Поради психолога».
Вони допоможуть вам оволодіти мистецтвом володіти собою, навчитися виходити з конфліктних ситуацій, знаходити друзів, розкажуть як досягти взаєморозуміння та сімейного благополуччя... Протягом тисячоліть люди спостерігали за власною природою, намагаючись збагнути таємницю особистості і досягли в цьому дивовижних успіхів. Сьогодні вже ніхто не стане сперечатися про те , що досвідчений віщун може майже безпомилково визначити нашу долю і, не тільки визначити, але й і підказати вірний стиль поведінки, шлях, який приведе нас до успіху, пом'якшить приготовані нам перешкоди і навіть допоможе оминути їх. Ці знання віщуну дають не лише природні здібності, а й знання певних наук. Вас цікавлять такі магічні стани людини як телепатія, ясновидіння, галюцинації, сновидіння та їх пояснення; вас приваблює все неймовірне та загадкове? Тоді вас обов'язково зацікавить останній розділ нашої виставки «Світ неймовірного й загадкового». 
Книги цього розділу піднімуть завісу над таємницею особистості, надприродних можливостей людини. Кожна сторінка цих видань дихає містикою. Вони допоможуть вам дізнатися про різні види магії, розвиток астрології, хіромантії, алхімії, спіритизму, окультизму від найдавніших часів і до наших днів. Познайомившись з ними ви зможете досить швидко з великим ступенем ймовірності визначити риси характеру незнайомої вам людини за формою і розташуванням вух, носа, очей, зморшок на обличчі; за почерком та ходою…
Тож вчіться, удосконалюйте свої вміння, фантазуйте і творіть! Ми чекаємо на вас!
Blog Widget by LinkWithin

3 коментарі:

  1. Вважаємо, що виставка буде цікава та корисна широкому колу ваших читачів. Молодці!

    ВідповістиВидалити
  2. Універсальна виставка літератури приверне увагу тих, хто хоче усе знати і постійно прагне чогось нового. Дякуємо за виставку.

    ВідповістиВидалити