Ads 468x60px

30 березня 2015

Формула щастя

Не пост, не чин и не профессия- 
Она превыше всяких благ.
И потому она - поэзия, 

Все лучшее зовется так… 
                             М. Лисянский

Бердичівська земля завжди славилася талановитими людьми. Серед них багато письменників, художників, музикантів, спортсменів, артистів. У центральній міській бібліотеці для дорослих стало доброю традицією проводити зустрічі з людьми, якими бердичівляни по праву можуть пишатися. Працівники абонемента зібрали справжніх любителів поезії та організували зустріч з місцевою поетесою Тетяною Смичок. Наше маленьке місто подарувало їй щасливе дитинство, бурхливу молодість, цікаву роботу, велику сім'ю і багато друзів.

Я боялась быть бездомной 
И из дома не ушла 
Мир казался мне огромным 
И его я обошла.

У поетеси є цілий цикл віршів, присвячених улюбленому місту і друзям. Одна з виданих збірок віршів називається «В тени Бердичевских каштанов».
Бердичев маленький, граница 
Моей судьбы и снов моих, 
Как часто милый мне он снится 
В объятьях стран и мест других.
У творчому доробку поетеси є ще такі збірочки «Рассвет», «Формула счастья», «Воспомининия». На сьогоднішній день ще три збірочки готуються до друку.  

На зустрічі звучали вірші про зміну поколінь, про щастя людського спілкування. Поезія Тетяни Петрівни - доросла, жіноча, відображає багатий життєвий досвід. Глибоко хвилюють поетесу проблеми рідної країни.
Велике горе спіткало сім'ю Тетяни Петрівни - у серпні 2014 під Луганськом загинув Олег Реготун- рідний брат невістки. У авторки є цілий цикл віршів, присвячених пам'яті Героя. Проникливими були виступи друзів поетеси, які жваво ділилися своїми враженнями про творчість Тетяни Петрівни. У минулому учень, а сьогодні вірний і відданий друг, спонсор виданих книг Тетяни Петрівни Володимир Левандовський читав вірші зі збірочок, які найбільше йому сподобалися.
Неперевершеним був композитор і виконавець пісень Олесь Коляда, який вніс музичну ноту в атмосферу зустрічі. Тетяна Смичок і Олесь Коляда успішно співпрацюють в галузі пісенної творчості.
Книга «Воспоминания» - це збірка пісень на вірші Тетяни Смичок в співдружності з композитором Олесем Колядою.
Зустріч пройшла в дуже теплій, дружній обстановці. У наш такий непростий час людям просто необхідне спілкування. Дві з половиною години зустрічі пролетіли, як одна мить.
Blog Widget by LinkWithin

1 коментар: