Ads 468x60px

27 березня 2015

Розкажи, краплинко, нам про себе


Вода - це компонент людського організму. Ми часто говоримо, що у наших предків було гарне здоров’я, адже вони вживали чисту воду і не могли собі навіть уявити, що прийде час, коли чиста питна вода стане дефіцитом. Властивості води і досі вивчені недосконало. Проте, ми знаємо, що вона має пам’ять і може передавати інформацію. Найбільшу силу вода має у визначні дні року - на Водохреще та перед святом Купала. Вода зцілює людський організм, очищує його від фізичного та енергетичного бруду. Вона є основним компонентом нашого тіла, без неї не може існувати жодний живий організм. Саме тому правильне вживання цієї рідини має не менш важливе значення, аніж харчування. Останнім часом вчені схильні вважати «чудодійною» талу воду.Вона має структуру льоду, що властиво для клітинної рідини молодого організму. Якщо постійно вживати талу воду нормалізується діяльність внутрішніх органів, зокрема серця, знижується рівень холестирину у крові, відновлюється кровообіг. Як бачимо, без води не може існувати ні людина, ні будь-яка інша жива істота. Без чистої води здоров'я наступних поколінь опиниться під загрозою. Тому таке велике значення у світі приділяється збереженню водних ресурсів. Яку воду ми будемо вживати в майбутньому, значною мірою залежить від тих, хто сьогодні навчається. Тому ми щороку проводимо заходи, в яких намагаємось розкрити сучасні проблеми екології (в тому числі і проблему води), пробудити в учнів почуття особистої відповідальності за охорону навколишнього середовища.
У березні ми відзначаємо Всесвітній день води, а 2005-2015 роки оголошені Асамблеєю ООН Міжнародним десятиріччям дій «Вода для життя».
До цієї дати в бібліотеці-філії № 5 читачам була презентована виставка-інсталяція «Розкажи краплинка нам про себе», на якій представлена література, що привертає увагу до проблеми води для життя.
Бібліотекарі філії № 6 запросили своїх читачів - студентів будівельного ліцею на еко-годину «Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя».
Під час зустрічі бібліотекарі звернули увагу присутніх на те, до яких наслідків може призвести бездумне і нераціональне використання води. У ході відео-перегляду «Річки України» учасники заходу дізналися про 5 найбільших річок нашої країни.
Маємо надію, що література , запропонована на виставці «Водяна феєрія» приверне увагу небайдужих.
Студенти стали активними учасниками вікторини «Що ми знаємо про воду», під час якої вони відповідали на питання, що стосуються води, її властивостей, збереження та використання. Найактивніші учасники отримали призи від організаторів. Водні ресурси є нашим спільним, безцінним надбанням. А тому і турбота про них повинна бути постійною.
Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Дуже добре, що бібліотекарі звертають увагу на ці проблеми увагу молоді та дітей. Гадаємо, що з часом ці проблеми, якось вирішаться

    ВідповістиВидалити
  2. Дана інформація зацікавила багатьох присутніх. Дуже цікаво розказано.

    ВідповістиВидалити