Ads 468x60px

21 листопада 2016

Молодіжний центр діє!

Листопад – останній місяць осені. 17 листопада –Міжнародний день студента. Саме в цей день в місті Бердичеві сталася знаменна подія. В центральній міській бібліотеці після капітального ремонту приміщення було відкрито молодіжний центр «М-формацію». Нарешті здійснилося! Молодіжна організація діє!
Сучасній молоді випала виняткова доля: початок дорослого життя співпадає з початком третього тисячоліття. Від молоді залежить ким вони стверджують себе в цьому світі, що залишать нащадкам. Від їх активної позиції залежить доля Бердичева. Це усвідомлення свого значення у житті міста. Юність і молодість це не тільки найпрекрасніший період життя, але це й час дерзань, пошуків і реалізації найсміливіших проектів. Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, робоча молодь, молоді підприємці будуть визначати шлях розвитку міста. Одна з основних проблем сучасної молоді, яка прагне знайти своє «я», це - усе зробити для того, щоб прожити життя по-справжньому, щоб реалізуватись у глобальному, інформованому світі і поставити перед собою чітку мету та осмислити шляхи її реалізації. Відкриття «М-формації» - свято творчості і натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження. Зали заповнили численні відвідувачі різного віку. Гостями були міський голова Василь Мазур, який доклав багато зусиль для здійснення цього проекту, заступник міського голови Валентина Адаменко, секретар міської ради Юлія Лефтер, помічник народного депутата України Олександра Ревеги Віталій Березовенко, методисти Житомирської обласної наукової бібліотеки імені О. Ольжича Галина Козаченко та Олена Люблянська, будівельники, керівники установ та організацій. Відкривала свято в.о. директора ЦБС Тетяна Кущук, яка сказала: «Бібліотека – це наш  новий дім, «третє місце» після дому та роботи. У нас в бібліотеці вирує життя. Ми не тільки не закрились, а розквітли. Молодіжний центр – це наша окраса. Таких в Україні дуже мало». Цікавою і насиченою була розважальна програма. Героями «живої книги» стали:
Валентина Коломієць, художниця, яка оформила залу своїми картинами;
поет Дмитро Коденський;
подружжя легкоатлетів Юлія та В’ячеслав Олішевські;
бердичівські спортсмени Олександр Банніков та В’ячеслав Мазур;
керівник колективу по брейк-дансу Віктор Шостак;
перлиною «живої книги» стала в костюмі японського кімоно Ліза Галковська, яка запрошувала всіх присутніх на фестиваль японської культури, що мав розпочатися наступного дня;
Всі герої «живої книги» сказали, що в «М-формації» необмежений простір для творчості. В програмі свята були: розпис пряників, боді-арт на руках, розіграш призів, куточок коворкінгу, майстер-клас по брейк-дансу та інші заходи. Учасники вечора могли зробити фото на пам'ять «Посмішка на виніс». На закінчення програми діджей Юрій Булега та вокалістка гурту «Lucky Tickt» Альона Уяздовська організували дискотеку. «М-формація» - це можливість щоденних молодіжних зустрічей. Тут будуть проводитись тренінги, школа екскурсовода, майстер-класи, виставки приватних колекцій, написання різних грантів, волонтери безкоштовно проводять підготовку учнів до ЗНО, вивчення іноземної мови та інші заходи. Хотілось би, щоб молоде покоління відкривало собори своїх душ, черпало з них енергію для творення нової України, для розквіту Бердичева.














Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар