Ads 468x60px

11 листопада 2016

Натхненні поетичним словом

Працівники бібліотеки-філіалу №2 разом з членами читацького об’єднання «РУТ» провели усний журнал «Натхненні поетичним словом», присвячений поетам-ювілярам нашого краю Михайлу Клименку, Михайлу Сичу та Миколі Сингаївському.
  С торінками журналу були:
· Книжкова викладка «З любов’ю до Полісся»;
· Вступне слово бібліотекаря «Літературна спадщина поетів-земляків»;
· Михайло Клименко: лицар синіх очей весни;
· Микола Сингаївський – родом з пісні;
· Художній світ Михайла Сича;
Учасники читацького об’єднання та бібліотекарі читали вірші поетів, слухали пісні, які композитори написали на твори ювілярів.
Михайло Клименко… В цьому імені сконцентрувалося все – висока поезія і рідкісний талант, виняткова людяність і порядність, весна і любов, проліски і сон-трава. Автор пише живими і теплими фарбами, грає в його віршах наше сучасне Полісся – те Полісся, в яке поет так безмежно закоханий серцем ніжного лірика. Слухачі говорили, що поезія М. Клименка дає хвилюючу радість пізнання нового в багато разів баченому і звичному.  
Миколу Сингаївського за його ніжні поезії прийнято називати поліським соловейком. Про що б поет не писав, він наповнює свої рядки прекрасним відчуттям любові до людини, до своїх земляків. Поезія автора – це суцільна пісня.
Багато віршів М. Сингаївського покладено на музику. Деякі поезії автора виконуються як народні пісні: «Синові в дорогу», «Полісяночка», «Колискова матері», а «Чорнобривці», «Жменька рідної землі» стали одними з улюблених народних пісень. Та й ті вірші, яких не торкалися композитори, також співучі і музичні. Вони, як пісня прості, змістовні. Кожне слово навантажене – в нім і барва, і думка, і почуття.

Художній світ Михайла Сича – це передусім його Полісся, земля прадідів-батьків, зустрічі на малій Батьківщині, уболівання за добре й чисте – ось лейтмотив його збірок. Поет вслуховується в ритм життя, його думки з тими, хто у згоді з природою, мирно будує, вирощує врожаї, видобуває цінний камінь, проникає в таїну космосу. Шанувальники поета дізналися про Михайла Сича як художника: натюрморти, пейзажі, портрети, автопортрети становлять його творчий доробок. Одразу дві музи – поетична і живопису десятиліттями дарували фантазії, талант, натхнення наполегливому і працьовитому, щедро обдарованому землякові. В ході заходу учасники звертали увагу на оригінальний колорит і поетичну силу робіт, поетичність поліських пейзажів в творах поетів-ювілярів. Засідання читацького об'єднання "РУТ" пройшло в теплій і дружній атмосфері.

Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар