Ads 468x60px

02 листопада 2016

Семінар-практикум бібліотечних працівників

Днями для завідувачів бібліотек-філіалів було проведено семінар-практикум «Інноваційний пошук - основа розвитку сучасної бібліотеки». На семінарі розглядалися питання «Стратегія розвитку бібліотечної справи в Україні», надавались методичні поради «Сучасні форми роботи в бібліотеці».
Відкрила засідання в.о. директора міської ЦБС Т. Кущук, яка ознайомила присутніх з якісними змінами в ЦБС. Провідний методист проаналізувала звіт бібліотек міста за 9 місяців роботи 2016 року. Завідувач відділом обслуговування юнацтва С. Леонєнкова розкрила тему «Бібліотека і молодь: спілкування, взаємодія, співпраця». Про складові якісного обслуговування користувачів поділилась завідувач бібліотеки-філіалу №6 Н. Кліщук. Кульмінацією семінару стала зустріч з учасницею 23 Форуму видавців у Львові, кандидатом педагогічних наук, викладачем педагогічного коледжу Людмилою Кицак, яка поділилася своїми враженнями від поїздки.
Вона розповіла, що на честь відомого письменника - фантаста Станіслава Лема, який народився та виріс у Львові, відбулася низка заходів. Це польсько-українська культурна ініціатива Форуму видавців з метою повернути місту Лева – Лема, а Лему – Львів. У програмі Форуму були дискусії, читання, «круглі столи». презентації книжок, майстер-класи та інші заходи. Зокрема відбулося 586 презентацій книг. З промовами виступили почесний гість 23 Форуму видавців у Львові, письменник, літературознавець, дисидент, один із засновників Литовської Гельсінської групи Томас Венцлова (Литва), поет, перекладач, засновник Нью-Йоркської групи поетів Юрій Тарнавський (Україна – США), письменниця Оксана Забужко та інші. Слухачі були вдячні Людмилі Кицак за цікаву і змістовну розповідь. Сьогодні перед бібліотекарами міської ЦБС постають нові важливі завдання щодо подальшого розвитку бібліотек міста. Адже участь бібліотекарів у таких заходах, як підвищення кваліфікації, змушує мислити їх більш прогресивно, підходити до практичної діяльності з точки зору професійних надбань і відкриттів.





Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар