Ads 468x60px

10 липня 2012

Чарівне слово «відпустка»

   Це чарівне слово - «відпустка»!.. Слово «відпустка» - це наче довгий караван… ні, не верблюдів,а самих лише символічних субот із неділями - і жодних тобі буднів. Твоя робота готова відпустити тебе на означений термін. 
   Отже, можна обирати напрямок і бігти за квитками, бо відпустка кличе в дорогу. І не так важливо, куди саме проляже шлях - до рідного села допомагати стареньким батькам чи за здоров’ям до котроїсь оздоровниці, а чи в далекі мандри.

Нові враження просто неминучі! Це випадкові зустрічі в дорозі, розмови з попутниками, з ким тебе зведе доля в купе потягу, чи санаторному номері, чи в черзі за якимись благами цивілізації. Саме в відпустці нам відкриваються очі на те, що цілий рік помічали винятково «боковим зором», на ходу, - а виявляється, трава і досі зелена, пташки співають щоранку, а якщо всістися під деревом, то можна зблизька побачити метушню працьовитих мурашок, політ бджілок, листя великого подорожника. Можна вранці не перейматися тим, що взути чи одягти, а дістати недочитану книгу і поринути в світ головних героїв… 

      Та що далі, то більше на цьому «святі життя» тобі починає чогось бракувати. І це таємниче «щось» звичні робочі будні, за якими скучив і котрі безупинно наближаються. А коли вони вже стають реальністю, тоді вкотре закрутившись, як білка у колесі, спіймаєш себе на думці: невже все це було? І втішишся тим, що з далекого майбутнього цієї миті тобі засяє, як небесна зірка, поки що недоступне, але вже очікуване диво - твоя наступна відпустка…
Blog Widget by LinkWithin

6 коментарів:

  1. Моя відпустка вже закінчилася(на жаль), третій день на роботі. Так важко ввійти в звичний ритм роботи. Найбільше з відпустки запам'яталось те, що заготовила для сім'ї в лісі 36 літрів чорниці. Валентина Мельничук.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановна пані Валентино! Ми їдемо до вас на чорниці. Приймаєте?

      Видалити
  2. Наша Бойко, мабуть, втрачає свідомість дома від безділля:-) Це унікальна людина, яка одна із всієї бібліотечної кагорти, не хоче ходити у відпустку!
    Бердичевские библиотекари настолько суровы, что работают по несколько лет без выходных и отпуска!!!

    ВідповістиВидалити
  3. О,Танюша, від безділля свідомість не втрачають. Запрошую тебе на сільхозфітнес і бібліотека тобі "покажется" Канарами. Білет за мій рахунок.

    ВідповістиВидалити
  4. Світлана Петрівна14 липня 2012 р. о 00:47

    Дуже сподобалась остання фраза - "з далекого майбутнього цієї миті тобі засяє, як небесна зірка, поки що недоступне, але вже очікуване диво - твоя наступна відпустка…" Краще не скажеш, але дійсно під кінець відпустки вже думаєш "А як там на роботі, що там?" І знову все йде по колу. Готова їхати на чорниці:)

    ВідповістиВидалити