Ads 468x60px

19 липня 2012

Свято чудотворної ікони


     21 липня 2012р. до Бердичева зійдуться тисячі паломників з усього світу. Кілька днів вони йтимуть пішки з Житомира, Верхівні, Козятина, Чуднова, а найдовше — з Хмельницького (звідти розпочинають свій шлях прочани з Західної України, Польщі, Білорусі, Литви, Чехії та інших країн), аби вклонитися чудотворній, коронованій Папою Римським, іконі Матері Божої Бердичівської.
Ця ікона Божої Матері є найбільшою українською католицькою святинею. Підтвердженням може слугувати той факт, що саме вона прикрашала вівтар під час богослужіння Іоанна Павла II у Києві. У дні свята вклонитися іконі приходять і  місцеві жителі, які не є католиками. Відроджена святиня спонукає сотні людей щиро помолитися при ній і одержати втіху зцілення і духовного підбадьорення.
     Бердичівляни пишаються  таким знаковим сакральним надбанням з його драматичною, але по – своєму прекрасною біографією. Бібліотекарі міської бібліотеки  на передодні свята організували фото – виставку «Бердичів очима паломників», де представлені світлини попередніх років святкування. Виставка викликала інтерес, як у користувачів, так і в гостей бібліотеки.

Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

  1. Этот праздник объединяет не только всех католиков Украины и других стран, но и всех бердичевлян. Независимо от веры, мы все молимся о благополучии наших детей и внуков. А они -это будущее нашего города, нашей страны.
    И приятно, что библиотека не остаётся в стороне от таких событий в жизни города.

    ВідповістиВидалити
  2. Бердичівлянка20 липня 2012 р. о 00:29

    Це дійсно чудове свято, яке робить людей добрішими, милосердними. У ці дні наше місто справді стає однією дружною, великою родиною.

    ВідповістиВидалити