Ads 468x60px

19 липня 2012

Бібліотечна горобинка

     Вчора працівники центральної бібліотеки вирішили «піти в люди» з метою залучення нових користувачів. Цей захід проходив біля дверей бібліотеки під горобиною. Тому й назвали ми його «Бібліотечна горобинка». Такий захід ми провели вперше і ніяк не думали, що у поспішаючих перехожих може з’явитися інтерес до нашої виставки книг і невеликих портретів письменників. Ми хотіли зацікавити людей, які проходили повз бібліотеки оголосивши невеличкий конкурс «Чи знаєш ти письменників?». І були дуже задоволені, що наша ідея таким чином наблизитись до читача, виявилась вдалою.

     Незважаючи на те, що виставка була розташована поблизу зупинки маршрутних автобусів люди, що поспішали в своїх справах, все ж таки зупинялись і з зацікавленістю приймали участь в конкурсі. Це були і дорослі, і діти, і навіть «брати наші менші», які хотіли подивитись, що ж тут таке робиться. За правильні відповіді учасник акції отримував право безкоштовно користуватися платними послугами бібліотеки протягом місяця. Хочеться навести таку статистику: за 2 години праці на свіжому повітрі до нас звернулося 27 перехожих, і що приємно, що четверо з них стали нашими читачами, один з них директор малого підприємства, який проїжджав на власному авто. Нових читачів ми привітали і вручили жетончик з зображенням горобини. Якщо погода не стане нам на заваді, ми і надалі плануємо проводити подібні акції.

Blog Widget by LinkWithin

8 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Сучасне життя вносить багато змін у бібліотечне обслуговування користувачів. А це в свою чергу вимагає від бібліотекарів інноваційної творчості.

      Видалити
  2. Рябина - символ и гарантия счастья и мира в семье, поэтому возле дома старались посадить рябинку. А библиотечная рябинка расположилась возле своего дома (библиотеки) и как гаранту счастья и мира, библиотеке не страшны ни внешняя, ни внутреняя стихии. Так, что почаще проводите такие акции!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. татьяна николаевна20 липня 2012 р. о 00:44

    Посещаю библиотеку вот уже много лет. Там работают приятные люди, которые сами любят книги и хотят привить эту любовь к чтению жителям нашего города.

    ВідповістиВидалити
  4. У Німеччині бібліотеки їдуть до людей, а ми вирішили (За ініціативи та з допомогою нашого методиста) піти "в люди". І не просто сходили, а повернулись із новими читачами!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це наш творчий підхід до сфери дозвілля мешканців міста.

      Видалити