Ads 468x60px

13 грудня 2016

Презентація книги О. Кухарчука "Козацька Русь. Іван Виговський"

Сьогодні в центральній міській бібліотеці відбулася презентація книги Олександра Кухарчука "Козацька Русь. Іван Виговський".
Олександр Кухарчук - член Національної спілки письменників України. За літературну діяльність в 2016 році нагороджений дипломом "Краща книга року", дипломом "Лауреат премії імені Василя Земляка", грамотою щорічного обласного конкурсу "Краща книга року". В історичному романі розповідається про Івана Виговського, видатного полководця, що пройшов шлях від полоненого татарської орди до гетьмана Київської Русі. Ведуча заходу Світлана Леонєнкова розповіла про життя та творчість письменника Олександра Кухарчука.
Майже десять років тому автор почав здійснювати свій багатолітній задум – роман - епопею про зародження козацького етносу, про легендарних лицарів-козаків, наших пращурів. Вихід друком нової книги – це завжди подія в культурному житті міста. Особливо, коли автор книги – наш земляк, людина, яка живе поруч з нами і яку ми добре знаємо. Ми вже презентували історичні романи автора «Козацька Русь. Сплюндрована калина», «Козацька Русь. Неопалима купина» та «Козацька Русь. Лаврін Капуста», які вийшли в житомирському видавництві «Рута» і були відзначені Всеукраїнською премією імені Івана Огієнка. В романі «Козацька Русь. Гетьман Іван Виговський», крім опису батальних сцен та особистих якостей Івана Виговського, автор приділяє особливу увагу його діяльності як геніального, далекоглядного державотворця, стратега та дипломата. Битва під Конотопом – одна з найбільших перемог українського війська в історії. Битва відбулася у ході московсько-української війни (1658–1659), під час періоду української історії, який прийнято називати Руїною. В липні 1659 року Виговський отримав перемогу під Конотопом над 150 000 російськими військами. Конотопська битва була і залишається одним із славних символів національно-визвольної боротьби українського народу, засвідчуючи високий моральний дух і рівень військового мистецтва українського війська. Своїми враження від прочитаного поділився голова Житомирської обласної спілки письменників Михайло Пасічник. Про спільну роботу над твором розповів син письменника Олександр Кухарчук. В ході зустрічі письменник відповідав на запитання присутніх. Ми, бібліотечні працівники, бажаємо Олександру Федоровичу міцного здоров’я та творчого натхнення.








Blog Widget by LinkWithin

0 комент.:

Дописати коментар